Volleybaldames spelen Volleyball Nations League in Apeldoorn!


Op 28, 29 en 30 mei is het zover: de Volleybaldames spelen dan hun eerste wedstrijden van 2019 in Nederland! Oranje komt drie keer in actie in de Volleyball Nations League in het Omnisport in Apeldoorn.

 

Wat is de Volleyball Nations League?

De Volleyball Nations League is een jaarlijks toernooi voor de zestien beste volleyballlanden van de wereld. Deze landen gaan gedurende vijf weken de strijd met elkaar aan en spelen allemaal één keer tegen elkaar. Na de poulefase vindt de Final Six plaats: de vijf landen met de beste resultaten, plus de organisator van de finale, plaatsen zich hiervoor. Vorig jaar won Amerika het vrouwentoernooi. Nederland behaalde vorig jaar de Final Six, maar verloor vervolgens van China en Brazilië, waardoor het team van bondscoach Jamie Morrisson op de vijfde plek eindigde.

 

Tegen welke landen komt Oranje in actie in Apeldoorn?

De Volleybaldames komen in de tweede week van de Volleyball Nations League naar het Omnisport in Apeldoorn en zullen de strijd aangaan met Brazilië, Bulgarije en Polen. Niet de minste tegenstanders, het beloven spannende wedstrijden te worden!

Brazilië is op papier de lastigste tegenstander. Het team staat vierde op de wereldranking en werd vorig jaar ook vierde in de Volleyball Nations League.

Bulgarije debuteert dit jaar in de Volleyball Nations League. De ploeg van Ivan Petkov wist in 2018 de CEV European League te winnen, waardoor ze promoveert naar het hoogste niveau.

De laatste tegenstander, Polen, staat niet erg hoog op de wereldranking (26e), maar heeft vorig jaar bewezen wel met de wereldtop mee te kunnen. In 2018 behaalde de Poolse vrouwen een nette achtste plek in de Volleyball Nations League

 

Hoe ziet het speelschema eruit?

Op 28 t/m 30 mei vecht Nederland samen met Brazilië, Bulgarije en Polen om de punten. Alle vier de landen spelen één keer tegen elkaar. Dat betekent dat er twee wedstrijden per dag gespeeld worden. Hieronder vind je het speelschema:

 

Dinsdag 28 mei 16.30 uur – Bulgarije vs. Polen
19.30 uur – Nederland vs. Brazilië
Woensdag 29 mei 16.30 uur – Polen vs. Brazilië
19.30 uur – Nederland vs. Bulgarije
Donderdag 30 mei 16.30 uur – Polen vs. Nederland
19.30 uur – Brazilië vs. Bulgarije

 

Met HVC naar de Volleybaldames

Alle leden, ouders van leden, sponsoren en vrijwilligers van HVC, iedereen die op de één of andere manier betrokken is bij HVC zijn van harte uitgenodigd.

Met voldoende opgave zullen wij de Nederlandse Volleybaldames gaan aanmoedigen op woensdag 29 mei als ze tegen grootmacht Bulgarije moeten volleyballen. We vertrekken waarschijnlijk 15.00 uur vanaf de Beukenhage.

Vervoer: we proberen een touringcar en lunchpakket te regelen mbv onze sponsoren:

                                             

Kosten: 
Jeugd: 12.50 euro
Volwassenen en 12+: 20.00 euro

Als je belangstelling hebt dan zsm (in elk geval voor 20 april!) het volgende doen:

  • naam en geboortedatum doorgeven via link: secretariaat@hvcdenham.nl
  • Bovenstaand bedrag overmaken naar NL59RABO0324819110 tnv HammerVolleybalClub ovv Nederlandse Volleybaldames 29 mei

De plaatsen zijn echter beperkt. VOL is VOL!!

We hopen, namens het bestuur, dat we er met een grote groep HVC-ers  naar toe gaan en er een gezellige en enthousiaste dag van kunnen maken.

 Vriendelijke groeten namens de activiteitencommissie van HVC,

Robert Nijkamp, Gerda Ardesch en Mariëtte Dekker

 

Ga terug naar nieuws